Sipas disa studimeve, konsumimi i rregullt i aspirinës; barnë kundër dhembjes, ulë rrezikun e sulmeve të zemrës. Gjithashtu aspirina ndihmon në zgjatjen e jetës të personave të prekur nga disa lloje të kancerit.
Ç’farë nuk dihet ende është se sa duhet konsumuar për të parandaluar vdekjen e hershme të personave me kancer dhe se sa gjatë duhet konsumuar ate.
Tek personat të cilët konsumonin rregullisht aspirinë, gjasat e rrezikut për kancer ishin më të ulëta deri në 30%, krahasuar nga ata të cilët nuk konsumonin atë. Gratë që konsumonin aspirinë kishin rrezik më të ulët për t’u prekur nga kanceri në gji, kurse burrat nga prekja ne prostatë, transmeton origjinale.net
Dobi më të mëdha, sipas studimeve kishin ata që merrnin dozë prej 2 deri në 7 aspirina në javë.
Aspirina hyn në grupën e analgjetikëve NSAID të cilët përmbajnë ibuprofen, acetamiofen, dhe naproksen. Këto jo çdo herë kanë të njëjtin efekt, por studime të tjera sugjerojnë që NSAID mund të kenë efektin e njejtë në zvogëlimin e rrezikut për kancer siç bën aspirina